Nolato – Snart dags att fokusera på utdelning

Nolato är ett intressant case inför utdelningssäsongen. Aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend som under 2014 gjort lite konsolideringsuppehåll ser ut att ladda för en uppgång till våren med stöd av hög utdelning. Vi ser de senaste veckornas rekyl som ett intressant köpläge.

Nolato är en högteknologisk utvecklare och tillverkare av produkter och produktsystem av polymera material (tex plast, silicon, gummi, mm). Bolagets marknader är Europa, Nordamerika och Asien. Bolaget har tre affärsområden varav det största är Nolato Telecom och därefter Nolato Medical och Nolato Industrial.

Den senaste Q3 rapporten visar på lägre omsättning på 1 095 Mkr i kvartalet mot 1 119 Mkr förra året men ett högre resultat EBIT på 108 Mkr mot 99 Mkr förra året. Omsättningsminskningen beror bland annat på valutaförändring och avyttrat bolag. Om vi tittar på vinsten per aktie så är den de senaste fyra kvartalen rullande 11,70 kr per aktie och trenden är stigande. Dessutom gynnas bolaget av det lägre oljepriset och den svagare kronan.

Bolaget delade i våras ut 8,00 kr per aktie där hälften var ordinarie utdelning och hälften var en extra utdelning. Vi räknar med att bolaget fortsätter att dela ut minst 8 kr även till våren och det baserar vi på den stigande resultattrenden och det i grunden stabila kassaflödet där bolaget ser ut att generera mer pengar än det utdelade beloppet sett ett år bakåt. Av den anledningen räknar vi med minst oförändrad utdelning och därmed bör intresset för bolaget öka rejält efter årsskiftet när fokus hamnar mer på utdelningarna. Nästa års bolagsstämma hålls 29 april och nästa rapport kommer 5 februari och vi räknar med att styrelsen i samband med rapporten föreslår utdelningsnivån för bokslutet 2014.

Nolatos aktie handlas i en långsiktigt stigande trend men aktien har under i stort sett hela 2014 handlats i en konsolidering i intervallet 140-175 kr. Senaste delårsrapporten för Q3 stärkte aktien och den handlades i slutet av november upp över konsolideringsintervallet och aktien noterades som högst till 181,00 kr. Nu har aktien rekylerat tillbaka en del och aktien stängde igår vid 165,00 kr och det är i nivå med 50 dagars medelvärde som bör ge stöd. Vi anser att aktien är köpvärd här i ett intervall upp till 170 kr och ser en potential fram till slutet av april på upp mot 190 kr.